Achtergrond

 

In hart en nieren ben ik een creatieve en snelle denker. Mijn hoofd zit altijd barstensvol met ideeën. Als kind zong en danste ik de hele dag. Maar om te kunnen overleven moest ik mijzelf aanpassen. Dit deed ik te goed en dus verstopte ik mezelf. Het 'moeder-zijn' bracht mij weer terug bij mezelf en de kernwaarden van het leven. Dankzij mijn kinderen ontdekte ik ook weer wie ik zelf was. Ik kwam met veel liefde voor hun ontwikkeling op en ging zelf psychologie studeren. Ondertussen kwam ik in aanraking met de begrippen hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid, en las hier alles over wat ik maar kon vinden. Tijdens mijn afstuderen raakte ik in gesprek met een fijne professor van de Radboud Universiteit en deed daar onderzoek naar hoogsensitiviteit en extra ontwikkelingspotentieel.

In mijn praktijk ging ik met hoogsensitieve cliënten werken. Voor hen maakte ik adviesverslagen. Ondertussen zag ik verbanden, verwerkte ik mijn bevindingen op papier en hield in een later stadium interviews bij ouders van hoogbegaafde en hoogsensitieve kinderen. In 2019 was het boek Hoogbegaafd temperament een feit. Momenteel geef ik voor mijn coaching het advies om ook het boek te lezen. Dit gemakkelijk leesbare boek bevat veel informatie en kan op zichzelf al veel verheldering geven. 

Natuurlijk moet mijn creativiteit een uitlaatklep hebben. Dus maak ik schilderijen terwijl ik zing en naar muziek luister.