Uitverkocht

Een onjuist beeld van hoogbegaafdheid zorgt voor veel misverstanden en wordt daardoor een maatschappelijk probleem. Wanneer men echter de moeite neemt om te begrijpen wat 'hoogbegaafd zijn' nu werkelijk betekent en wat de natuurlijke functie hiervan is, alsmede van 'hoogsensitiviteit', dan zal er een omkering plaatsvinden in onze samenleving en kan de hele mensheid er uiteindelijk de vruchten van plukken.
Nu dit boek uiteindelijk geschreven is, kan het de wereld in om deze mooier te kleuren. De reacties van lezers zijn al vol van herkenning en dankbaarheid. Bij sommigen van hen heeft er een positieve verandering plaats gevonden. Via deze link zijn de eerste 15 pagina's te downloaden.

Reactie plaatsen

Reacties

Tini
3 maanden geleden

Wat een ontzettend goed en interessant boek, Elisabeth!
Het heeft heel wat emoties in mij losgemaakt als 60-plusser, ik weet nog maar ruim een jaar dat ik kenmerken heb van hoogbegaafdheid. Dat ik HS was, wist ik al wel heel lang.
Ook Bijlage I vond ik heel goed.
Ik raad het iedereen aan om dit boek te lezen en hoop dat er dan eindelijk eens echt begrip komt voor alle mensen die HB en HS zijn, want ik heb helaas heel erg veel partenspelers in mijn leven gehad met de levenslange nare ervaringen als gevolg.
Bedankt voor het schrijven van “Hoogbegaafd Temperament”, Elisabeth!

Judith
4 maanden geleden

Lieve Els,
dank je wel voor het schrijven van dit bijzondere boek. Het heeft mij heel veel inzichten gegeven in mezelf. Het is een verademing om te lezen waar bepaald gedrag van mij vandaan komt. Dit geeft herkenning en rust. Een absolute aanrader.

Lisette Sillessen
5 maanden geleden

Els heeft het verhaal met veel passie en liefde geschreven. Je voelt de noodzaak van haar om deze kant op een andere manier te belichten. Het mooie is dat er ouders, leerkrachten en andere professinals die met deze doelgroep te maken hebben aan het woord komen. Het boek vond ik een Eye-opener en zeker geschikt voor professionals die met deze doelgroep werken. Ik raad het boek ook regelmatig in mijn netwerk aan. Als coach, moeder en HSP-er vond ik dit boek een verademing.

Yvonne Jager
5 maanden geleden

Een schitterend helder en informatief boek voor zowel ouders als hoogbegaafden zelf. Ik hoop dat het bijdraagt aan een beter begrip voor hoogbegaafden en hun problemen. Dat is hard nodig in deze wereld

Mariëlle
5 maanden geleden

Wat mooi en duidelijk geschreven Els!
Veel herkenbaar en daardoor fijn om te lezen.
Bedankt!

Anna Elize de Geus-de Heer
6 maanden geleden

Reikhalzend heb ik uitgekeken naar dit boek, en toen het in de brievenbus kwam heb ik het in één adem uitgelezen. Uit het hart gegrepen voor iedere ouder van een hoogbegaafd kind: "Geef ouders en kinderen de ruimte en de vrijheid zelf goed onderwijs voor hun eigen kind te regelen! Dat is alles wat ze nodig hebben! " Dank je wel Els , dat je dat zo goed benadrukt in dit boek, en eveneens wat misvattingen over hoogbegaafdheid tegen het licht houdt en recht zet. Ik hoop dat er goed geluisterd wordt, en dat vrijheid van onderwijs eindelijk een vanzelfsprekendheid gaat worden in Nederland en overal!

Alexandria Pocorobba
6 maanden geleden

Heel fijn boek.Helder geschreven. Puzzelstukjes vallen op hun plek. Aanrader.

Marion Masolijn
6 maanden geleden

Een mooi en informatief boek met veel inzicht en passie geschreven.

R. van Hoof
6 maanden geleden

Dit boek kan een eyeopener zijn voor velen. Als moeder van een HB en mogelijk HSP zoon, was er voor mij veel herkenning. Sterker nog; ik herkende mezelf, terwijl er in mijn generatie geen moment zou worden gedacht aan deze "diagnose", hoop ik dat men leert van de mooie woorden en omschrijvingen, zoals in dit boek. En verder denkt/kijkt dan wat de buitenkant laat zien.

Rosy Leijn
7 maanden geleden

Mooi boek met een positieve kijk op hoogbegaafdheid. Een frisse aanvulling op de bestaande literatuur over hb&hs. Krachtige boodschap en zeker een aanrader voor ouders en leerkrachten die informatie zoeken over dit onderwerp.