Achtergrond

In hart en nieren ben ik een creatieveling en mijn hoofd zit altijd barstensvol ideeën. Als kind zong en danste ik de hele dag. Maar om te kunnen overleven moest ik mijzelf aanpassen, dit deed ik een lange periode. Daarna werd het tijd om te gaan leven in plaats van overleven. Dus ontdekte ik opnieuw mijn authenticiteit en verbond me hiermee. Als vanzelf verandert dan de omgeving en komen er de juiste mensen en uitdagingen op je pad. Uitdagingen zijn kansen om te groeien, dit is mijn visie. Mijn missie komt tot uiting in mijn werk via schrijven, schilderen en coachen. Ik heb een column 'Kracht van het hart' voor het magazine 'Spiegelbeeld' (vanaf april '21 als vaste auteur). Schilderen doe ik met regelmaat en soms houd ik exposities.

Mijn werk is ook mijn passie. Er komen de mooiste mensen op mijn pad. Ik help hen om authentiek te kunnen zijn omdat dit het meest waardevolle is in het leven van een mens. De belangrijkste factor bij coaching is in eerste instantie de relatie tussen cliënt en professional. Mijn, van nature aanwezige, empatisch vermogen komt hierbij goed van pas. Het is zo sterk aanwezig dat ik dingen aan kan voelen die niet uitgesproken hoeven te worden. Vanzelfsprekend ga ik hier integer mee om. Mijn sterke gevoel is een kracht maar ik heb hier wel mee om moeten leren gaan. Vroeger wist ik bijvoorbeeld niet dat ik gevoelens van andere mensen op kon pikken waardoor ik erg moe werd. Dit gebeurt niet meer omdat ik weet hoe ik mezelf kan beschermen. Ik zie mijn grote sensitiviteit nu als waardevol en kostbaar, iets om zuinig op te zijn. 

Mijn naam is Els Umans, naast de studie psychologie volgde ik opleidingen en verdiepingscursussen op het gebied van gezondheid, coaching en intuïtieve ontwikkeling, zoals medische basiskennis, bloesemtherapie en het effect van etherische oliën, voeding en ademhalingstechnieken op lichaam en geest. In de loop der tijd heb ik mezelf gespecialiseerd in hoogsensitief en hoogbegaafd temperament door onderzoek bij Prof. Anna Bosman van de Radboud Universiteit, praktijkonderzoek en ervaring, zowel met cliënten als levenservaring. Uiteindelijk resulteerde dit, nadat ik artikelen had geschreven voor magazines zoals 'Counselling Magazine', 'HSK-XL' en 'PSC Magazine' van de NFG, in een boek zodat ik een groter publiek kon bereiken. Overigens ben ik weer een boek aan het schrijven met hernieuwde inzichten in de voortschrijdende tijd.

Els