Een onjuist beeld van hoogbegaafdheid zorgt voor veel misverstanden en wordt daardoor een maatschappelijk probleem. Wanneer men echter de moeite neemt om te begrijpen wat 'hoogbegaafd zijn' nu werkelijk betekent en wat de natuurlijke functie hiervan is, alsmede van 'hoogsensitiviteit', 'hoogbegaafd temperament' of 'extra ontwikkelingspotentieel', dan zal er een omkering plaatsvinden in onze samenleving en kan de hele mensheid er uiteindelijk de vruchten van plukken.
Nu dit boek uiteindelijk geschreven is, kan het de wereld in om deze mooier te kleuren. De reacties van lezers zijn al vol van herkenning en dankbaarheid. Bij sommigen van hen heeft er een positieve verandering plaats gevonden. Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor meer informatie

Reactie plaatsen

Reacties

Anna Elize de Geus-de Heer
8 dagen geleden

Reikhalzend heb ik uitgekeken naar dit boek, en toen het in de brievenbus kwam heb ik het in één adem uitgelezen. Uit het hart gegrepen voor iedere ouder van een hoogbegaafd kind: "Geef ouders en kinderen de ruimte en de vrijheid zelf goed onderwijs voor hun eigen kind te regelen! Dat is alles wat ze nodig hebben! " Dank je wel Els , dat je dat zo goed benadrukt in dit boek, en eveneens wat misvattingen over hoogbegaafdheid tegen het licht houdt en recht zet. Ik hoop dat er goed geluisterd wordt, en dat vrijheid van onderwijs eindelijk een vanzelfsprekendheid gaat worden in Nederland en overal!

Alexandria Pocorobba
13 dagen geleden

Heel fijn boek.Helder geschreven. Puzzelstukjes vallen op hun plek. Aanrader.

Marion Masolijn
15 dagen geleden

Een mooi en informatief boek met veel inzicht en passie geschreven.

R. van Hoof
17 dagen geleden

Dit boek kan een eyeopener zijn voor velen. Als moeder van een HB en mogelijk HSP zoon, was er voor mij veel herkenning. Sterker nog; ik herkende mezelf, terwijl er in mijn generatie geen moment zou worden gedacht aan deze "diagnose", hoop ik dat men leert van de mooie woorden en omschrijvingen, zoals in dit boek. En verder denkt/kijkt dan wat de buitenkant laat zien.

Rosy Leijn
21 dagen geleden

Mooi boek met een positieve kijk op hoogbegaafdheid. Een frisse aanvulling op de bestaande literatuur over hb&hs. Krachtige boodschap en zeker een aanrader voor ouders en leerkrachten die informatie zoeken over dit onderwerp.

Esther Brandon
24 dagen geleden

Een mooi boek en vooral ook heel toegankelijk. Duidelijke bewoordingen en herkenbaarheid.
Dit is een boek wat elke onderwijzer(es)/docent(e) en schoolhoofd zou moeten lezen!